nieuws

Rustgevende OK’s in het Albert Schweitzer ziekenhuis

Geen categorie

De locatie Zwijndrecht van het Albert Schweitzer ziekenhuis heeft vier nieuwe operatiekamers in gebruik genomen. De OK’s zijn op een bijzondere manier vormgegeven.

Rustgevende OK’s in het Albert Schweitzer ziekenhuis

De operatiekamers zijn ingericht met natuurlijke materialen en rustgevende kleuren. De wanden worden opgesierd door enorme foto’s van Zwijndrecht, het water en de natuur. Dat is bedoeld om patiënten rust te geven en de verbondenheid met de buitenwereld te vergroten. Op de gang die rondom de vier OK’s loopt, is meterslang de skyline van Zwijndrecht te volgen.

In alle OK’s valt daglicht naar binnen, om de artsen en medewerkers het gevoel van dag en nacht en van de seizoenen te laten behouden. Architect Rob Kanbier heeft hiermee geprobeerd een zo mensvriendelijk mogelijke OK te creëren, zowel voor de patiënt als voor de professional. Ook heeft de architect de routes van bedden en goederen zo in elkaar verweven, dat alles wat de OK’s binnenkomt nergens in aanraking komt met wat de OK’s verlaat. Op deze manier wil het ziekenhuis de kans op verspreiding van bacteriën minimaliseren.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels