nieuws

Zorg heeft weinig aandacht voor streekproducten

Geen categorie

Er is op bestuurlijk niveau in de zorg nog weinig aandacht voor duurzame voedingsmiddelen. Dat concludeert Stichting Landwaard, dat onderzoek deed naar het gebruik van streekproducten in de zorgsector.

Zorg heeft weinig aandacht voor streekproducten

Het onderzoek ‘duurzame streekproducten in de zorg’ laat volgens Stichting Landwaard zien dat het in de zorg veelal ontbreekt aan een eenduidige visie over goede en gezonde voeding. Duurzaam beleid staat bij slechts vier procent van zorginstellingen op de agenda. Er is vaak sprake van een geïsoleerde kostenbenadering voor voeding en weinig aandacht voor de betekenis die voedsel kan hebben. In vergelijking met een aantal jaren geleden werken er wel meer instellingen met streek- en/of biologische producten.

Voordelen van streekproducten in de zorg liggen volgens Landwaard op het vlak van kwaliteit en smaak (vers), beleving en herkenbaarheid voor de consument, transparantie en duurzaamheid (herkomst en productie) en stimulering van de regionale economie met een eerlijke prijs voor de producent. Nadelen kunnen liggen op het gebied van logistiek en de seizoensafhankelijkheid.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels