nieuws

Cliënten en zorgmedewerkers zeer tevreden

Geen categorie

Cliënten en medewerkers in de ouderen- en thuiszorg, jeugdgezondheidszorg en geboortezorg zijn heel tevreden over de zorg en over de organisatie. Cliënten geven gemiddeld een 8, zorgmedewerkers gemiddeld een 7,6.

Cliënten en zorgmedewerkers zeer tevreden

Dit positieve beeld blijkt uit de Actiz Benchmark in de Zorg 2013. Cliënten zijn het meest tevreden over de relatie met de zorgprofessional. Zorgmedewerkers zijn vooral tevreden over de inhoud van het werk en de sfeer en cultuur. “De opdracht voor zorgorganisaties is nu om deze tevredenheid te behouden en te laten groeien, in een branche die meer dan ooit in beweging is”, concludeert branchevereniging ActiZ. “Geen geringe opdracht, gezien de plannen van de regering.”

Aanbevelen

Voor het eerst werd in de benchmark gevraagd in welke mate cliënten hun zorgorganisatie aanbevelen aan bij vrienden en familie. Cliënten die zorg thuis ontvangen, geven in maar liefst 50 procent van de gevallen aan dat zij hun zorgorganisatie ook zeker aan anderen zullen aanbevelen. Dit is hoger dan andere zorgbranches in Nederland.

Sfeer

De tevredenheid van de medewerkers is gestegen van 7,3 vorig naar 7,6 dit jaar. 21 procent beveelt zijn werkgever zeker aan bij anderen. Uit de open antwoorden blijkt dat zorgmedewerkers vooral tevreden zijn over sfeer en cultuur en de inhoud van hun werk. Verbeterpunten liggen volgens de medewerkers bij communicatie en verandering. Een belangrijk punt gezien de hervormingen in de zorg, want in de komende jaren doet de branche een groot beroep op de bereidheid tot veranderen bij zorgmedewerkers.

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels