nieuws

Duurzaamheid in de zorg nog geen prioriteit

Geen categorie

Hoewel duurzaamheid best aandacht krijgt in de zorg, heeft de uitvoering ervan niet altijd prioriteit. Het ontbreekt zorginstellingen vaak aan kennis. Dat blijkt uit onderzoeksresultaten die Gastvrije Zorg deze maand heeft gepubliceerd.

Duurzaamheid in de zorg nog geen prioriteit

Vijf studenten van de Hotel Management School Maastricht voerden onderzoek uit naar de de mate van duurzaamheid in ziekenhuizen, de ouderzorg, gehandicaptenzorg en GGZ. Dit gebeurde in opdracht van de vHMN (Vereniging Hospitality Management Nederland, opdrachtgever van het project Lekker Betrokken!).

Duurzaamheid rondom voedingsproducten krijgt landelijk steeds meer aandacht. De Alliantie Verduurzaming Voedsel en het ministerie van Economische zaken wil dat al het voedsel dat in Nederland verkrijgbaar is, in 2020 een stuk duurzamer wordt geproduceerd en gedistribueerd.

Duurzaamheid

Volgens de onderzoekers maken zorginstellingen geen duidelijke keuze voor de aspecten van duurzaamheid waar ze zich op willen richten. Bovendien hebben ze niet voldoende kennis in huis om duurzaamheidsaspecten uit te voeren. Als instellingen dat wel doen, gebeurt dat vaak ad hoc of los van elkaar op verschillende afdelingen.

Resultaten

In totaal deden 46 zorginstellingen mee aan het onderzoek, verdeeld over de verschillende sectoren. Meer weten over de resultaten van het onderzoek naar duurzaamheid in de zorg? Lees de nieuwe editie van Gastvrije Zorg. Nog niet bekend met ons blad? Bekijk hier de digitale versies van Gastvrije Zorg.

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels