nieuws

‘Ga bij de cliënt thuis slapen om te weten wat hij wil’

Geen categorie

Om de cliënt van een ziekenhuis goed te kunnen bedienen is het noodzakelijk om bij hem thuis te slapen. Dit eigenzinnige advies gaf Gerard van Grinsven, ceo Cancer Treatment Centers of America, gisteren tijdens de eerste editie van de Health & Care Day. Van Grinsven vindt dat er te veel vergaderd wordt binnen de zorg […]

‘Ga bij de cliënt thuis slapen om te weten wat hij wil’

Om de cliënt van een ziekenhuis goed te kunnen bedienen is het noodzakelijk om bij hem thuis te slapen. Dit eigenzinnige advies gaf Gerard van Grinsven, ceo Cancer Treatment Centers of America, gisteren tijdens de eerste editie van de Health & Care Day.

Van Grinsven vindt dat er te veel vergaderd wordt binnen de zorg en te weinig gekeken naar de behoeften van de patiënt. “Maar wat wil de patiënt?”, hield hij zijn gehoor voor. “Dat weten we niet.” Toen hij nog ceo was van het gelauwerde Henry Ford West Bloomfield Hospital sliep hij bij de klanten van het ziekenhuis thuis. “Dat is de enige manier om onuitgesproken behoeften van iemand te kunnen registreren.” Hij deed dat zes maanden lang drie dagen in de week en dat leverde hem veel op. Het Henry Ford West Bloomfield Hospital staat nu bekend als het beste ziekenhuis van de Verenigde Staten.

Van Grinsven, die voordat hij ceo werd van het ziekenhuis jarenlang in de hotelwereld actief was, gaf ook het dringende advies om te pionieren. “Verandering begint bij jezelf. Niet bij je collega’s, niet bij de Raad van Bestuur. Het begint bij jou.”

Tijdens de door Foodstep georganiseerde Health & Care Day spraken onder meer ook MaryClaire Palmer (coo van het Henry Ford West Bloomfield Hospital), Peter van Uhm (voormalig Commandant der Strijdkrachten) en Wim van der Meeren (bestuursvoorzitter CZ).

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels