nieuws

Gastvrijheid in beeld: lunch in de Sint Maartenskliniek

Geen categorie

Gastvrijheid in de zorg: je kunt erover praten, maar soms moet je het gewoon laten zien. Jelle Ferwerda van de Sint Maartenskliniek liet het ook proeven. We delen graag de foto’s van een gezellige lunch in Nijmegen. Binnenkort is het hele verhaal te lezen in Zorginstellingen en Gastvrije Zorg.

Gastvrijheid in beeld: lunch in de Sint Maartenskliniek

Het gesprek ging over duurzame voeding in de zorgsector. Volgens velen loopt de Sint Maartenskliniek, waar Jelle Ferwerda sinds acht jaar hoofd voeding en gastenservice is, voorop als het gaat over koken met (biologische) streekproducten. We gingen langs om te praten over zijn ervaringen met streekproducten en om een kijkje te nemen in zijn keuken.

 lunch

Boerderijen

Het vlees, de aardappels, de groenten, het fruit, de zuivel; al deze producten haalt Jelle uit de streek, die niet voor niets het Rijk van Nijmegen wordt genoemd. Hij doet zaken met diverse lokale ondernemers; van een melkveebedrijf net over de grens in Duitsland tot boerderijen dicht in de buurt van de kliniek. Dat Jelle in deze omgeving opgroeide en graag bij de boerderijen langsgaat, kan natuurlijk geen kwaad. Op hun beurt schuiven de boeren regelmatig bij Jelle aan in zijn kantoor. “We spreken dezelfde taal, dat scheelt veel ruis”, weet hij.

lunch

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

lunch

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lunch

Praten en kijken, ontzettend interessant natuurlijk. Maar, moet ook Jelle gedacht hebben, het beste is om de streekproducten gewoon even te proeven. Dat gebeurde dus ook, in de vorm van een heerlijke lunch: verse fruitsappen, waterkerssoep, sandwich gezond, panna cotta met verse frambozen.

lunch

lunch

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Diverzio

Ook Koen Nouws Keij van Stichting Diverzio at mee. Samen met Jelle probeert hij gezond, smakelijk en duurzaam eten en drinken beschikbaar te maken voor de zorg, de overheid en het onderwijs. Als het resultaat er zo uitziet en zo lekker smaakt, dan moet dat toch geen probleem zijn?

Lees meer over Jelle Ferwerda, de Sint Maartenskliniek en Stichting Diverzio in de eerstvolgende editie van Zorginstellingen (het andere zorgvakblad in onze stal) dat 12 november verschijnt. Binnenkort ook een verhaal in Gastvrije Zorg.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels