nieuws

‘Graag meer horecakoks in de ziekenhuiskeuken!’

Geen categorie

Ziekenhuizen hebben meer koks uit de horeca nodig. Dat stelt Eric Toren, eigenaar van hotel The Toren in Amsterdam, in de nieuwe Gastvrije Zorg die volgende week verschijnt. Toren sleepte met zijn hotel verschillende prijzen naar binnen, onder meer de Traveler’s Choice Award 2012 en 2013 van travelsite Tripadvisor.

‘Graag meer horecakoks in de ziekenhuiskeuken!’

“De laatste tijd is het eten in ziekenhuis wel vooruitgegaan, maar voor de prijs die ze rekenen, mag je wel wat meer verwachten. Ik zou het kleiner opzetten, met een simpele menukaart. Kijk naar HEMA, dat is drie keer beter en goedkoper dan in de meeste ziekenhuizen.”

Dat het niveau tegenvalt heeft volgens Toren ook met de instellingskoks te maken. “Die hebben vaak weinig smaak. Zet er een paar ervaren horecakoks bij om het team op te leiden en je krijgt een veel beter resultaat.” Maar het heeft volgens de prijzenwinnende hôtelier vooral te maken met de instelling van de directeur of de raad van bestuur. “Ga er zelf maar eten, dan weet je hoe het smaakt.”

Lees in het oktobernummer van Gastvrije Zorg de rubriek ‘Als ik baas was van…’ waarin Toren vertelt hoe hij een ziekenhuis zou leiden.

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels