nieuws

Ouderen achtergelaten in verpleeghuis

Geen categorie

De cliënt staat centraal? Niet overal blijkbaar. In een verpleeghuis in de buurt van San Fransisco zijn veertien ouderen achtergelaten nadat de overheid opdracht had gegeven de locatie te sluiten. Dat melden verschillende Amerikaanse media.

Ouderen achtergelaten in verpleeghuis

De veertien ouderen, van wie sommigen bedlegerig, in rolstoelen of dementerend, werden pas na ruim twee dagen ontdekt nadat iemand de hulpdiensten had gealarmeerd. Op de deur hing een brief met de boodschap ‘closed for business’, terwijl de ouderen nog binnen waren.

Volgens de politie waren er nog drie medewerkers aanwezig, waaronder een kok en een conciërge. De eigenaar en de rest van het personeel waren vertrokken. De lokale overheid had de vergunning ingetrokken omdat de zorgverlening in het verpleeghuis al langer ver onder de maat zou zijn.

De ouderen zijn ondergebracht in lokale ziekenhuizen of bij familieleden. De eigenaar wordt waarschijnlijk aangeklaagd en riskeert een celstraf.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels