nieuws

Parkeer je auto zo ver mogelijk weg van de ingang!

Geen categorie

Het Vara-programma Kassa onthulde de grote verschillen in parkeertarieven bij de Nederlandse ziekenhuizen. Vlak daarvoor was een bestuurder van Amerika’s meest gastvrije ziekenhuis in Nederland aanwezig met een gerelateerde boodschap: medewerkers moeten hun auto’s ver van de ingang parkeren. In Gastvrije Zorg deze maand haar betoog.

Parkeer je auto zo ver mogelijk weg van de ingang!

We hebben het over MaryClaire Dangel-Palmer, coo van het Henry Ford West Bloomfield Hospital bij de Amerikaanse stad Detroit. Ze gaf haar gastvrijheidsgeheimen prijs tijdens de eerste Health & Care Day van Foodstep. Eén daarvan heeft dus te maken met parkeren. “Je ziet het bijna overal. De parkeerplekken bij de ingang van een kantoorpand zijn altijd gereserveerd voor de directie. Niet doen. De directie moet juist zo ver mogelijk van de ingang de auto parkeren.” Waarom? Omdat MaryClaire Dangel-Palmer de energie van het ziekenhuis al wil voelen als ze over de parkeerplaats naar de ingang loopt. “Je ziet medewerkers lopen, je voelt dan hun energie. Dat is belangrijk.”

Parkeren

Er is de laatste tijd meer te doen geweest over parkeren in de zorgsector. Het Vara-programma Kassa kwam eerder met een eigen onderzoek op de proppen waaruit bleek dat parkeren bij sommige Nederlandse ziekenhuizen gratis is, en dat parkeren bij Amsterdamse ziekenhuizen het meeste geld kost. En alsof ze het gastvrijheidsgeheim van MaryClaire Dangel-Palmer al eerder hadden gehoord, maakte het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen bekend dat het personeel vanaf november hun auto op een verderop gelegen parkeerplaats moet neerzetten (zo meldde RTV Drenthe). Het gevolg: dichtbij het ziekenhuis ontstaat meer parkeerruimte voor patiënten en bezoekers. Het personeel zal daarvoor wel tien minuten moeten lopen.

Ook Gerard van Grinsven, voormalig ceo van hetzelfde Henry Ford West Bloomfield Hospital, was aanwezig bij de Health & Care Day om zijn geheimen prijs te geven.
parkeer
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nieuwe Gastvrije Zorg

Voor meer gastvrijheidsgeheimen van MarieClaire Dangel-Palmer en Gerard van Grinsven, lees de nieuwe editie van Gastvrije Zorg. Vrijdag 8 november ligt ‘ie op de mat! Bekijk hier onze vorige edities.

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels