nieuws

Parkeren bij Amsterdamse ziekenhuizen het duurst

Geen categorie

De tarieven voor parkeren bij Nederlandse ziekenhuizen lopen flink uiteen. Het Vara-programma Kassa heeft in het hele land de prijzen onder de loep genomen.

Parkeren bij Amsterdamse ziekenhuizen het duurst

Kassa heeft een top drie samengesteld van de duurste parkeertarieven. Wat blijkt: alle drie de ziekenhuizen staan in Amsterdam. Bij het AMC kost een uur parkeren drie euro. Het VUmc is net iets duurder: 3,33 euro. Het onze Lieve Vrouwe Gasthuis vraagt vier euro per uur.

Gratis

Elders in het land is kort parkeren gratis, zoals in het Zeeuwse Dirksland bij het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis en bij CuraMare. In Terneuzen, Meppel en Assen betalen bezoekers ook niets, zo blijkt uit het onderzoek van Kassa. Ook Meander Medisch Centrum in Amersfoort (niet door Kassa genoemd) rekent niets voor het parkeren, of het nu van korte of van lange duur is.

Parkeren

Er zijn ziekenhuizen die erover nadenken betaald parkeren in te voeren. Patiënten en bezoekers van het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen moeten waarschijnlijk vanaf maart 2014 de portemonnee trekken, zo meldde RTV Drenthe. Of parkeren ook gratis zal zijn bij het nieuwe Amersfoortse Meander (dat in december in gebruik wordt genomen) is volgens een woordvoerder nog niet bekend.

Bekijk hier het item van Kassa, uitgezonden op zaterdag 26 oktober.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels