nieuws

Prijs voor goede voeding: wie wint?

Geen categorie

Welk product is goed genoeg voor een prijs: de verse ijsthee, de bouillon met minder zout of toch de vleesvervanger? Op 12 november weten we welke van deze drie de Jaarprijs Goede Voeding 2013 heeft gewonnen.

Prijs voor goede voeding: wie wint?

De jury kon kiezen uit 45 ingezonden producten. Dit tot groot genoegen van de voorzitter, Frans Kok, hoofd afdeling Humane Voeding van Wageningen Universiteit: “De jury was verheugd over het grote aantal inzendingen. Er is een gevarieerd aanbod van producten ingestuurd, waaraan we zien dat het bij bedrijven leeft om de samenstelling van producten te verbeteren. Niettemin was er ook een aantal inzendingen dat minder aan de criteria voldeed of ze waren te weinig vernieuwend.”

Prijs

De genomineerde producten voor de prijs zijn Vivera We Love Nature, een honderd procent plantaardig product op basis van lupine, ijsthee van Zonnatura die vers bereidt kan worden en verschillende smaken bouillon van Maggi die minder zout maar meer kruiden bevatten. Welke van de drie met de prijs aan de haal gaat, zal de jury op 12 november bekendmaken tijdens het symposium Naar een Gezonde Voeding in Oegstgeest. De directeur-generaal Volksgezondheid van het ministerie van VWS reikt de Jaarprijs uit aan de makers van het winnende product.

Stem

Niet alleen de jury bepaalt wie de prijs verdient. Wie een stem wil uitbrengen, kan dat hier of hier doen tussen 29 oktober en 6 november. De genomineerden presenteren zich in een filmpje waarna bezoekers van deze sites kunnen stemmen. De jury weegt de uitslag van deze publieksstemming mee in het eindoordeel.

Tijdens het symposium zal de jury ook drie vermeldingen bekendmaken van ingezonden producten die een aanmoediging verdienen. De Jaarprijs Goede Voeding is een project van Voeding Nu, VMT en Food Hospitality.

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels