nieuws

Tweeduizend vrijwilligers dankzij Geer en Goor

Geen categorie

Dankzij het televisieprogramma Geer en Goor: Effe Geen Cent Te Makken, van Gerard Joling en Gordon, hebben ruim tweeduizend mensen zich aangemeld bij het Nationaal Ouderenfonds om als vrijwilligers eenzame ouderen te helpen. “Fantastisch”, zegt het Nationaal Ouderenfonds.

Tweeduizend vrijwilligers dankzij Geer en Goor

Voor het RTL 4-programma leven Gordon en Gerard Joling van een AOW-uitkering en verrichten ze vrijwilligerswerk. Aan het einde van iedere aflevering roepen de twee de kijkers op om zich als vrijwilliger of donateur aan te melden bij het Nationaal Ouderenfonds.

Het Nationaal Ouderenfonds krijgt geen steun van de overheid en moet het dus hebben van donaties en vrijwilligers. Het Ouderenfonds zet zich voornamelijk in om eenzaamheid bij ouderen tegen te gaan. Volgens de organisatie zijn tweehonderdduizend ouderen in Nederland ‘extreem eenzaam’ en hebben slechts één keer in de vier weken sociaal contact.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels