nieuws

Verantwoorde producten maak je samen, niet alleen

Geen categorie

Producenten moeten gezamenlijk gaan voor duurzaamheid en betere en verantwoorde producten. Dat zegt Petra Kalsbeek, projectmanager bij leverancier Huuskes, in de nieuwe editie van Gastvrije Zorg.

Verantwoorde producten maak je samen, niet alleen

“Er moet verandering komen in de prijsperceptie van de maaltijden in de zorg”, zegt ze. “We moeten gezamenlijk met alle producenten gaan voor duurzaamheid en betere en verantwoorde producten. Het blijft spijtig dat we ondanks alle initiatieven worden beoordeeld op geld. Bestuurders zouden meer ruimte moeten geven aan de doorontwikkeling van deze mooie markt. Er is nog te weinig kennis in smaaksturing, receptuurverantwoording en warenkennis.”

Menucyclus

Volgens Lasca ten Kate, directeur van Stichting De Mooie Maaltijd, moeten de leverancier en de gebruiker meer bij elkaar gebracht worden. “Aan de ene kant kunnen leveranciers hun producten aan de specifieke eisen van de instellingskeuken aanpassen. Aan de andere kant moeten zorginstellingen misschien met een minder lange menucyclus werken, omdat het anders veel te lastig is om in te spelen op een grote oogst.”

Lees meer over biologisch eten in de zorg in de oktobereditie van Gastvrije Zorg. Nog niet bekend met Gastvrije Zorg? Bekijk hier de voorgaande edities.

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels