nieuws

Wat levert duurzaamheid me eigenlijk op?

Geen categorie

68 procent van de zorginstellingen kijkt naar wat de duurzaamheidsinitiatieven opleveren. Hierbij kijken instellingen in de ouderenzorg het meest van alle sectoren naar de klanttevredenheid en het minst naar hoe zij zich hiermee kunnen profileren.

Wat levert duurzaamheid me eigenlijk op?

Dit blijkt uit onderzoek dat vijf studenten van de Hotel Management School Maastricht uitvoerden in opdracht van de vHMN (Vereniging Hospitality Management Nederland, opdrachtgever van het project Lekker Betrokken!). Het onderzoek werd gedaan om de mate van duurzaamheid in kaart te brengen binnen de Nederlandse ziekenhuizen, ouderzorg, gehandicaptenzorg en GGZ. In totaal deden 46 zorginstellingen mee aan het onderzoek, verdeeld over de verschillende sectoren. Het onderzoek (en daarmee de resultaten) was gericht op onderdelen van duurzaamheid die niet wettelijk verplicht zijn.

Lees in de oktobereditie van Gastvrije Zorg meer onderzoeksresultaten.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels