nieuws

Wie is het meest patiëntgericht?

Geen categorie

De meest patiëntgerichte ziekenhuizen van Nederland zijn het Amsterdamse BovenIJ ziekenhuis en Bronovo in Den Haag. Dat is tenminste het oordeel van Elseviers ‘De beste ziekenhuizen’. Het blad gaf de hoogste algemene score aan Medisch Centrum Alkmaar.

Wie is het meest patiëntgericht?

Na de AD Ziekenhuis Top 100, het keurmerk Seniorvriendelijk Ziekenhuis en natuurlijk onze eigen Gastvrijheidszorg met Sterren, moesten een aantal Nederlandse ziekenhuizen nu ook de jaarlijkse Elsevier-test ondergaan. In totaal zijn 91 ziekenhuizen beoordeeld aan de hand van 542 indicatoren. De twee hoofdlijnen: de meest veilige en up-to-date medische zorg en patiëntgerichtheid.

Patiëntgericht

In het onderzoek van Elsevier komen twee ziekenhuizen het beste uit de bus als het gaat over patiëntgerichtheid. De dienstverlening bij het BovenIJ in Amsterdam en Bronovo in Den Haag verdienen de hoogste scores. De wachttijden in deze twee ziekenhuizen zijn naar verhouding kort. Voor wat betreft veilige en up-to-date medische zorg lijkt Rotterdam the place to be: zowel het Ikazia Ziekenhuis als het Sint Franciscus Gasthuis krijgen van Elsevier de hoogste scores op dit gebied. Ook Medisch Spectrum Twente in Enschede en Ziekenhuis Rivierenland in Tiel behoren hier tot de koplopers.

AD

Wie deze beoordeling vergelijkt met de AD Ziekenhuis Top 100, die begin oktober verscheen, zal zien dat de Elsevier-toppers in het AD minder goed scoorden. Medisch Centrum Alkmaar, in Elsevier gezegend met de hoogste algemene score, eindigde in het Algemeen Dagblad nog op plek 33. Ook de meest patiëntgerichte ziekenhuizen in Elsevier, het BovenIJ en Bronovo, stonden in het AD respectievelijk op plek 57 en 48. Alleen het Sint Fransiscus Gasthuis in Rotterdam gooide zowel in Elsevier als in het AD (vierde plaats) hoge ogen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels