nieuws

Wie wordt Hulp van het Jaar?

Geen categorie

Meer dan 130 genomineerden maken kans op de titel Hulp van het Jaar, die volgend jaar voor het eerst wordt uitgereikt. Nomineren kan tot 4 november en in februari is de winnaar bekend.

Wie wordt Hulp van het Jaar?

Het zijn de zorgbehoevenden, collega’s en familieleden die hun favoriete hulp hebben opgegeven. De Nationale Hulpgids, die deze eerste editie organiseert, zegt vele hartverwarmende reacties te hebben ontvangen. “Vooral het persoonlijke verhaal vinden we belangrijk”, zegt projectleider Jolien Ruiter. “Ik hoop dat het duidelijk wordt dat er veel goede hulpen bestaan. De laatste tijd hoor je veel slechte verhalen over de zorg. We willen de positieve kanten laten zien, en juist die zzp’ers. Want voor hen is het heel belangrijk om goed werk te verrichten. Doen ze dat niet, worden ze ontslagen.”

Hulp

Via de Nationale Hulpgids kunnen hulpvragers sinds 2003 kinderopvang, thuiszorg, schoonmakers en dagopvang vinden. Ruiter: “Wij hebben een zorgmarktplaats waar hulp en hulpvraag elkaar vinden. Wij zien dat steeds meer zzp’ers zorgdiensten aanbieden omdat mensen steeds vaker particuliere hulp zoeken. Vanwege de bezuinigingen moeten mensen daar vaker zelf voor betalen. Daarom zoeken we zowel goede als betaalbare hulp.”

Prijs

Cliënten, collega’s en familie kunnen hun zorgtopper nog nomineren tot 4 november. Daarna zal de organisatie op Hulpvanhetjaar.nl de deelnemers bekendmaken, waarna er gestemd kan worden. Dan zijn ook alle nominatieteksten terug te lezen. De winnaar wordt in februari bekendgemaakt. Wat de prijs inhoudt, wil de organisatie nog geheim houden.

Nederlanders helpen elkaar trouwens graag als dat nodig is. Dat bleek uit eerder onderzoek. Het doen van klusjes en sociale taken, zoals bellen, langsgaan of een rondje wandelen, zijn het populairst. De meeste mensen zorgen gemiddeld tussen de 1 en 10 uur per week voor een ander.

 

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels