nieuws

De nieuwe Gastvrije Zorg

Geen categorie

De novembereditie van Gastvrije Zorg is vandaag verschenen. Een kort overzicht van de onderwerpen en artikelen die we onze lezers deze keer voorschotelen.

De nieuwe Gastvrije Zorg

Annelies van Heijst, hoogleraar Zorg, Cultuur en Caritas en auteur van het boek Menslievende Zorg vindt dat zorgmedewerkers geprezen moeten worden, maar is kritisch op managers die volgens haar te positief zijn over de situatie in hun eigen instelling. Thérèse Boer, mede-eigenaar van onder meer driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle, zou best een verzorgingshuis willen runnen en vertelt ons hoe ze dat aan zou pakken.

Het zorgrecept is dit keer van Maurice Saive, hoofd Voeding bij het Máxima Medisch Centrum in Eindhoven en Veldhoven. Een verrassend recept: caesar salad soep. In de rubriek Op naar de sterren onderzoeken we waarom het Ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk iedere keer weer lukt om hoog te eindigen tijdens Gastvrijheidszorg met Sterren. Ad Verhagen, manager horeca bij Zorgwaard, legt uit wat zijn 5 gouden gastvrijheidsregels zijn.

Daarnaast vertellen verschillende zorgkoks waarom ze dol zijn op soep en nemen we een kijkje bij de JacobKliniek in Haarlem. Wat nog meer? Daar kom je vanzelf achter tijdens het lezen! Gastvrije Zorg nummer 11 is hier ook digitaal te bekijken. Of klik hieronder op de cover. Veel leesplezier!

cover GZ

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels