nieuws

Fotoboek over diepste wensen van bewoners

Geen categorie

Bewoners van drie locaties van Vitalis WoonZorg Groep in Eindhoven zijn op een bijzondere manier geportretteerd in een fotoboek over wensen. De foto’s, gemaakt voor het project ‘Durf te leven’, worden 14 november voor het eerst getoond aan het grote publiek.

Fotoboek over diepste wensen van bewoners

De makers van het fotoboek wilden de bewoners van de Vitalis-locaties Engelsbergen, Genderstate en De Hagen fotograferen in de kracht van hun (oudere) leven. De foto’s in het boek laten wensen zien van bewoners. De makers zijn daarvoor op zoek gegaan naar de grenzen van deze verlangens.

 

Gesprek

Fotograaf Michelle Peeters, cultureel medewerker Jolanda Kennis, vrijwilliger kunstbeheer Hans Segers en coördinator kunst en cultuur Wendy van Zon gingen met bewoners in gesprek over hun diepste wensen en verlangens. De centrale vraag: wat zou u nog graag willen doen in uw leven wat u zelf niet meer kunt of durft te verwezenlijken?

Fotoboek

De foto’s zijn op locatie gemaakt en niet bewerkt met fotobewerkingsprogramma’s. Dit vergroot volgens de makers de kracht van de afbeeldingen. De mooiste foto’s van het project Durf te leven worden 14 november gepresenteerd bij Vitalis Engelsbergen aan de Maria van Bourgondiëlaan in Eindhoven, van 19.30 tot 21.00 uur. Een aantal is opgenomen in het fotoboek Durf te leven. Dit boek zal vanaf 15 november ter inzage liggen op de leestafel van Vitalis Engelsbergen en is tevens te bestellen bij de receptie.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels