nieuws

‘Let eens op het taalgebruik in de zorg’

Geen categorie

Opname is verhuizen, een activiteit is een hobby en een kamer wordt een appartement. Hetti Willemse, eigenaar van adviesbureau Publicarea, vindt dat het taalgebruik in de zorg anders moet. Dat zegt ze in een interview met Gastvrije Zorg.

‘Let eens op het taalgebruik in de zorg’

Hetti Willemse vertelt in de laatste Gastvrije Zorg van 2013 wat ze zou doen als ze een woonzorgcentrum zou runnen. In ieder geval het personeel iets bijbrengen over de manier van praten, zegt ze. “Let eens op het taalgebruik. Moet je over kamers praten? Studenten wonen op kamers, ouderen niet. Appartement zou beter zijn, ook al is het maar één ruimte. Of neem het woord activiteit. Thuis doe je toch ook geen activiteit? Je hebt een hobby, of je gaat iets leuks doen. Dat klinkt toch heel anders. Opname, ook zo’n woord. Als je ergens gaat wonen, is dat toch geen opname? Je verhuist naar een nieuwe woonplek.”

Hetti Willemse was ook de eerste in onze online-videorubriek over gastvrijheid. Klik hier om te horen wat ze ons te melden heeft!

Willemse is eigenaar van adviesbureau Publicarea, dat gespecialiseerd is in complexe samenwerkingsprocessen, onder andere in de zorg. Ze heeft nog veel meer ideeën over gastvrijheid in de zorg.

Lees het hele verhaal in de eerstvolgende editie van Gastvrije Zorg, die 13 december verschijnt.

Bekijk hier de vorige edities van Gastvrije Zorg.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels