nieuws

‘Managers die zeggen dat alles prima gaat, duwen iets weg’

Geen categorie

Annelies van Heijst, hoogleraar Zorg, Cultuur en Caritas, vindt dat zorgmanagers zowel de positieve als negatieve kanten van de zorg moeten erkennen. Dat zegt ze in een interview met Gastvrije Zorg.

‘Managers die zeggen dat alles prima gaat, duwen iets weg’

In het interview, dat vanaf morgen te lezen is in de novembereditie van Gastvrije Zorg, pleit Van Heijst voor openheid en eerlijkheid over de alledaagse realiteit in de zorg. Ze heeft haar twijfels over zorgmanagers die heel positief zijn over de situatie in hun instelling. “Managers die zeggen dat alles prima gaat, duwen iets weg. Dan vraag ik me af of ze wel voldoende openstaan voor wat er op de vloer gebeurt. In sommige sectoren van de zorg moeten medewerkers omgaan met bewoners die door hun aandoening bijten, krabben, of spugen, en dat is niet leuk. Dan kun je wel zeggen dat het in jouw huis zo goed geregeld is, maar dan poets je het plaatje te mooi op. Daarmee doe je geen recht aan wat er gebeurt in de instelling.”

Lees het hele interview met Annelies van Heijst over gastvrijheid in de eerstvolgende editie van Gastvrije Zorg, die morgen verschijnt. Bekijk hier onze vorige uitgaves.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels