nieuws

Nog meer vrijwilligers dankzij Geer en Goor

Geen categorie

Door het tv-programma Effe geen cent te makken, waarin zangers Gordon en Gerard Joling een maand van een AOW-uitkering leven en zich inzetten voor ouderen, hebben zo’n vierduizend nieuwe vrijwilligers zich aangemeld bij het Nationaal Ouderenfonds. ‘Het is ongelofelijk.’

Nog meer vrijwilligers dankzij Geer en Goor

Het aantal van vierduizend is opvallend, omdat de teller eind oktober nog op tweeduizend stond. Een verdubbeling van het aantal aanmeldingen in een maand tijd dus. Niet alleen vrijwilligers melden zich aan, maar ook scholen en verenigingen die allerlei activiteiten voor ouderen willen organiseren.

Omslag

“Het is ongelofelijk”, zegt woordvoerster Elke van Wageningen van het Ouderenfonds. “Per uitzending komen er honderden vrijwilligers bij, terwijl we er normaal gemiddeld tien per week bij krijgen. Volgens Van Wageningen hebben Geer en Goor voor een omslag in het denken over ouderenwerk gezorgd. “Voorheen had werken met ouderen een saai imago. Nu zien mensen dat je best lol met ze kunt hebben.”

Vrijwilligers

Veel van de nieuwe vrijwilligers zijn jonge vrouwen en mannen van rond de 35 jaar. En dat is opmerkelijk, vindt Van Wageningen, omdat die met de drukte van werken en een gezin juist in het spitsuur van hun leven zitten. Of de nieuwe vrijwilligers blijvertjes zullen zijn, vindt Van Wageingen moeilijk te zeggen. “Een deel wil eenmalig iets doen, maar een ander deel wil zich blijvend voor de ouderen inzetten.”

Bron: ANP
Foto: William Rutten

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels