nieuws

‘Steeds meer zorginstellingen open voor mening patiënten’

Geen categorie

Ziekenhuizen en andere zorginstellingen stellen zich steeds vaker open voor de mening van de patiënt. Dat zegt Wilna Wind, algemeen directeur van patiëntenfederatie NPCF. “En dat is een goed zaak.”

‘Steeds meer zorginstellingen open voor mening patiënten’

Volgens de NPCF werken steeds meer ziekenhuizen, zorginstellingen en zelfstandige behandelklinieken samen met ZorgkaartNederland.nl, de waarderingssite voor de gezondheidszorg van de patiëntenfederatie. De site, nu vier jaar in de lucht, wordt maandelijks zo’n miljoen keer bezocht door patiënten die waarderingen willen lezen en delen. Patiëntenfederatie NPCF is met ingang van 1 januari 2014 volledig eigenaar van de website.
Wilna Wind patiënten

 

 

 

 

 

 

Lees ook wat Wilna Wind te zeggen heeft fusies van ziekenhuizen en het effect daarvan op patiënten.

Informatie

Algemeen directeur Wilna Wind van de NPCF is nog niet helemaal tevreden. ”Als het gaat om informatie over bijvoorbeeld kwaliteit, blijft er nog veel te wensen over. Maar dat zorgaanbieders steeds vaker gebruikmaken van de feedback op ZorgkaartNederland is een positief teken.”

Patiënten

Steeds meer ziekenhuizen, fysiotherapeuten en zelfstandige behandelklinieken doen volgens de NPCF hun voordeel met de website. “Dat is ook logisch want voor hen snijdt het mes aan twee kanten,” licht Wilna Wind toe. De NPCF noemt de site ‘een doorlopend klanttevredenheidsonderzoek in een transparante, onafhankelijke omgeving’. Met die informatie kunnen de zorgaanbieders hun diensten steeds beter afstemmen op wat patiënten belangrijk vinden, stelt de patiëntenfederatie.

Bron: persbericht NPCF

Foto: Ziekenhuis St. Jansdal

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels