nieuws

Theatermakers verzamelen verhalen van dementerenden

Geen categorie

Een organisatie voor amateurkunst in de Achterhoek is een verhalenproject gestart voor licht dementerende ouderen. Daarbij leren mantelzorgers hoe ze ouderen kunnen stimuleren om verhalen te vertellen, die ze uiteindelijk voordragen tijdens vertelochtenden in januari.

Theatermakers verzamelen verhalen van dementerenden

Alle bijdragen van ouderen gaan mee in de Verhalenoogst, een initiatief van het Servicepunt Amateurkunst West-Achterhoek. Mantelzorgers kunnen op 16 december een trainingsavond bezoeken voor oefeningen en handige tips van een theatermaker en -docent. Het gaat er volgens de organisatie om dat mantelzorgers er zelf ook plezier aan beleven.

Met de Verhalenoogst worden in januari twee vertelochtenden gevuld, waarbij iedere oudere een koppel vormt met één van zijn of haar vaste mantelzorgers. Samen gaan ze op zoek naar een verhaal, bijvoorbeeld over werk, de oorlog of een eerste liefde. Met de hulp van de theaterdocent bekijken ze hoe het verhaal op een spannende of leuke manier kunnen vertellen.

De vertelochtenden vinden plaats op woensdag 22 en 29 januari van 10.30 tot 12.00 uur in cultuurcentrum de Gruitpoort in Doetinchem. De toegang is gratis.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels