nieuws

‘Wensen van cliënten Philadelphia Zorg moeten vooropstaan’

Geen categorie

Cliënten van Philadelphia Zorg kunnen in de problemen komen door de aangekondigde ontslagen. Dat zegt een woordvoerder van de Chronisch Zieken en Gehandicapten Raad Nederland (CG-Raad). De raad vindt dat bij reorganisaties de wensen van cliënten altijd voorop moeten staan.

‘Wensen van cliënten Philadelphia Zorg moeten vooropstaan’

“Locaties gaan dicht of worden samengevoegd, mensen moeten verhuizen, hun vertrouwde verzorgers staan ineens op straat”, zegt een woordvoerder van de CG-Raad. “Hun hele leven wordt overhoop gegooid.” Bij reorganisaties is goede communicatie met cliënten daarom erg belangrijk, meent de raad. “Organisaties moeten eerst met cliënten en hun familie om tafel, om te voorkomen dat er brokken van komen”, aldus de woordvoerder.

Cliënten

De CG-Raad voorziet nog meer ontslagen bij instellingen voor gehandicaptenzorg, met de nodige gevolgen voor cliënten. Daarom opent de CG-Raad een meldpunt waar mensen terechtkunnen met hun klachten en opmerkingen over de gevolgen van reorganisaties.

Bezuinigingen

Stichting Philadelphia Zorg heeft nu 7600 medewerkers die in en vanuit ongeveer 700 locaties in heel Nederland ondersteuning bieden aan bijna 8000 cliënten met een verstandelijke beperking. Deze week werd bekend dat er bij de organisatie de komende twee jaar 900 banen verdwijnen, volgens de zorgorganisatie een gevolg van de bezuinigingen op de AWBZ. “In 2014 hebben we al tien miljoen minder te besteden, als gevolg van bezuinigingen. De komende jaren loopt dat op tot veertig miljoen”, aldus bestuursvoorzitter Greet Prins.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels