nieuws

Foto’s: het nieuwe ziekenhuis van Amersfoort

Geen categorie

Een ziekenhuis van meer dan 100.000 m2, met een eigen parkeergarage, uitsluitend eenpersoonskamers, overal gratis wifi en grote ramen met uitzicht op de weilanden. Het nieuwe Meander Medisch Centrum in Amersfoort is inmiddels in gebruik genomen. Een aantal foto’s van de nieuwbouw. In het nieuwe Amersfoortse ziekenhuis komen de patiënten vanuit de parkeergarage met een roltrap […]

Foto’s: het nieuwe ziekenhuis van Amersfoort
Een ziekenhuis van meer dan 100.000 m2, met een eigen parkeergarage, uitsluitend eenpersoonskamers, overal gratis wifi en grote ramen met uitzicht op de weilanden. Het nieuwe Meander Medisch Centrum in Amersfoort is inmiddels in gebruik genomen. Een aantal foto’s van de nieuwbouw.

In het nieuwe Amersfoortse ziekenhuis komen de patiënten vanuit de parkeergarage met een roltrap in de grote, centrale hal van het ziekenhuis.

foto 1 Meander

In de hal staan geen massieve informatiebalies meer, maar kleine, open balies die de gastvrouwen de gelegenheid geven om snel naar de bezoekers toe te gaan. Grenzend aan de hal liggen drie glasoverkapte ruimten met het restaurant, de apotheek, het auditorium en de wachtruimten.

foto 2 Meander

Het nieuwe Meander heeft een overzichtelijke structuur met een centrale ‘laan’ en pleintjes van waaruit alle publiek toegankelijke gebouwdelen bereikbaar zijn. Er is in het ontwerp bewust voor gekozen om de verschillende logistieke stromingen van elkaar te scheiden. René Bont, programmamanager faciliteiten: “De bezoekers komen aan één kant van het gebouw omhoog en de patiënten, medewerkers en goederen zitten aan de andere kant. Deze stromen kruisen elkaar nauwelijks. We hebben straks geen bedden met zieke patiënten meer tussen de bezoekers. De artsen hebben hun eigen verdiepingen en looppaden, zodat ze in een spoedgeval snel van de ene plek naar de andere kunnen rennen.”

foto 3 Meander

Elke patiënt heeft een eigen kamer met een douche en een brede schuifdeur, zodat ze zelf de mate van privacy kunnen regelen. Verder is er gratis wifi aanwezig. Manager Facilitair Bedrijf Philip van Klaveren: “We hebben er nog wel even over gedacht om bedside terminals aan te schaffen, maar die apparaten zijn ontzettend duur en ik vermoed dat ze ook een beetje op hun retour zijn. Patiënten nemen toch wel hun eigen computer of tablet mee.”

foto 4 Meander

Het nieuwe ziekenhuis is sinds 23 december open. “Ik denk dat we een prachtig gebouw hebben neergezet waar we trots op mogen zijn”, aldus Philip van Klaveren.

Meer weten over het nieuwe Meander MC? Lees dan het artikel over de nieuwbouw in het decembernummer van ZorgInstellingen. 

nieuwe ziekenhuis Amersfoort

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels