nieuws

Hoorapparaat in de strijd tegen eenzaamheid

Geen categorie

Tonen Audiologische Techniek is naar eigen zeggen de eerste en enige zorgleverancier die hoortoestellen gratis op locatie, dus bij mensen thuis of op kantoor, afstelt. Het bedrijf doet dit om de drempel te verlagen.

Hoorapparaat in de strijd tegen eenzaamheid

Volgens Tonen blijft het voor veel slechthorenden moeilijk om voor het eerst een hoorwinkel binnen te stappen. Liever proberen mensen zo lang mogelijk slechthorendheid te verdoezelen. Langzaamaan trekken veel slechthorenden zich steeds meer terug uit het sociale leven, zo blijkt uit onderzoek van de VU. “Ten onrechte.” zegt Sandra van Eijk, audicien bij Tonen Audiologische Techniek: “Vaak ervaren we in de praktijk dat áls mensen eenmaal over de streep zijn, ze hadden gewild dat ze jaren eerder waren begonnen. Ineens kost het minder moeite om een gesprek aan de eettafel te volgen. En meestal valt het toch wel mee met de zichtbaarheid van de hoortoestellen. Of de winst in het gehoor is zó groot dat het ineens niet meer uitmaakt of anderen het zien.”

Bijkomend voordeel van het afstelling in de thuissituatie, is dat de audicien tijdens het afstellen van de hoorapparaten direct kan inspelen op de eigen luisteromgeving. Denk hierbij aan het verstaan van de TV of van huisgenoten op afstand. In samenwerking met zorgverzekeraar CZ wordt onderzocht wat de invloed van thuisaanpassing is op de ervaring van slechthorenden. De eerste resultaten van dit onderzoek worden in januari 2014 verwacht.

Meer info: Tonen-hoortechniek.nl

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels