nieuws

Kan een zorgrestaurant winst maken?

Geen categorie

Geld verdienen met een restaurant van een zorginstelling. Hoe is dat mogelijk? In de laatste Gastvrije Zorg van 2013 geeft Loes van de Nobelen van woonzorgcentrum de Annenborch in Rosmalen haar geheimen prijs.

Kan een zorgrestaurant winst maken?

Luxe koffie en echte Bossche Bollen, dat is in een notendop het resultaat van een gedurfd voedingsbeleid in de nieuwe locatie van woonzorgcentrum de Annenborch in Rosmalen. Waar voorheen koks in een grote instellingskeuken de gerechten samenstelden, komen de maaltijden voor de gasten in de nieuwbouw uit een satellietkeuken in de kelder. Kant-en-klare maaltijdcomponten, zorgvuldig samengesteld in samenwerking met maaltijdleverancier Huuskes. En gasten kunnen verschillende keren per dag en à la minute een warme maaltijd of iets van de kleine kaart bestellen.

Lekkerder

Ook ouderen uit de buurt, en zelfs bewoners van andere zorginstellingen in de omgeving, kiezen regelmatig voor de Annenborch. Dat de Bossche Bollen voor bij de koffie de echte zijn, van banketbakkerij Jan de Groot in ‘s-Hertogenbosch, kan natuurlijk ook geen kwaad. “Ze eten hier omdat ze het gewoon lekkerder vinden”, zo luidt de simpele verklaring van manager zorg en facilitaire diensten Loes van de Nobelen.

Winst

Er zit natuurlijk veel meer achter het succes van Gasterij de Hoef, het restaurant van de Annenborch in Rosmalen. Het resultaat is wel dat Loes van de Nobelen met het restaurant meer geld verdient dan ze aan producten uitgeeft. Wil je weten hoe de Annenborch dit allemaal voor elkaar heeft gekregen? Vanaf 13 december kun je het antwoord vinden in de nieuwe Gastvrije Zorg.

Bekijk ook de videoboodschap van Loes van de Nobelen over gastvrijheid

Nog niet bekend met Gastvrije Zorg? Hier vind je de meest recente uitgaves.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels