nieuws

Kerstdiner voor 865 ouderen

Geen categorie

Optredens van Jan Keizer en Anny Schilder en een driegangenmenu; dankzij het KPN Mooiste Contact Fonds krijgen 865 eenzame ouderen dit jaar een kerstdiner of -lunch aangeboden. De feesten vinden de komende weken op verschillende plekken in het land plaats.

Kerstdiner voor 865 ouderen

Meer dan 500 KPN-medewerkers zetten zich voor het zesde jaar vrijwillig zodat eenzame ouderen van een kerstlunch of -diner kunnen genieten. De Volendamse zangers Jan Keyzer en Anny Schilder zorgen voor de muzikale omlijsting van de kerstfeesten, die in KPN kantoren in vier steden plaatsvinden. De komende weken viert het KPN Mooiste Contact Fonds – samen met het Gouden Dagen Fonds– kerst in Eindhoven, Groningen en Amersfoort. De reeks wordt afgesloten op 16 en 17 december met twee kerstdiners voor 400 ouderen in Den Haag.

Eerder werd bekend dat in Eindhoven veel ouderen eenzaam zijn.

“Met de inzet van al die KPN-vrijwilligers willen we deze mensen in de eerste plaats een prachtige, onvergetelijke lunch of diner bezorgen”, zegt Mark Versteegen, manager van het KPN Mooiste Contact Fonds. “Daarbij hopen we ze ook te helpen aan duurzame, sociale contacten. Vanuit de gedachte dat sociale interactie voor iedereen die dat wil vanzelfsprekend moet zijn.

Kerstdiner

Eenzaamheid onder ouderen is een thema dat in Nederland steeds meer aandacht krijgt. Toch zien honderdduizenden senioren elk jaar weer als een berg op tegen de feestdagen en het kerstdiner. Daarom organiseert het KPN Mooiste Contact Fonds al jaren kerstlunches en kerstdiners, waarbij het kerstfeest op verschillende locaties door het hele land plaatsvindt. “Van de voorgaande jaren weten we dat zulke middagen en avonden voor eenzame ouderen veel betekenis hebben”, legt Mark Versteegen uit. “Ze denken er nog lang met veel vreugde aan terug. Bovendien horen we veel verhalen van ouderen en KPN collega’s die elkaar daarna nog blijven opzoeken, terwijl ze elkaar voor het feest niet eens kenden. En dat is nu precies waar het om gaat, die duurzame contacten.”

Lees ook ‘Ondervoeding en eenzaamheid onder ouderen nemen toe’.

Isolement

Het KPN Mooiste Contact Fonds, opgericht in 2008, heeft als doel kwetsbare groepen in de samenleving te helpen hun sociale isolement te doorbreken. Het fonds draagt met financiële middelen, ict-oplossingen en medewerkers bij aan maatschappelijke projecten, zoals KPN KlasseContact voor langdurig en chronisch zieke leerlingen en InContact voor Alzheimerpatiënten. Omdat sociaal contact vooral om mensen draait, zetten jaarlijks 2000 medewerkers van KPN zich vrijwillig in om mensen met elkaar te verbinden.

Kerstdiner KPN

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels