nieuws

Leefstijlcoach voor Gelderse senioren

Geen categorie

Vier gemeenten in Gelderland hebben de handen in één geslagen en stellen een leefstijlcoach aan die de senioren moet stimuleren tot meer sporten en bewegen en een gezonde levensstijl. Het streven is onder andere 750 senioren naar een passende sport te begeleiden. Met een bedrag van 167.500 euro ondersteunt de provincie Gelderland het leefstijlproject van […]

Leefstijlcoach voor Gelderse senioren

Vier gemeenten in Gelderland hebben de handen in één geslagen en stellen een leefstijlcoach aan die de senioren moet stimuleren tot meer sporten en bewegen en een gezonde levensstijl. Het streven is onder andere 750 senioren naar een passende sport te begeleiden.

Met een bedrag van 167.500 euro ondersteunt de provincie Gelderland het leefstijlproject van de gemeente Lingewaard, Arnhem, Rheden en Renkum gericht op het stimuleren van een gezonde en actieve levensstijl onder de senioren in deze gemeenten.

Leefstijlcoach

Met een sportstimuleringsprogramma gericht op senioren willen de vier gemeenten bevorderen dat deze senioren vooral ook structureel in beweging komen. De verwachting is dat, doordat de senioren met de hulp van een leefstijlcoach regelmatig sporten en voldoende bewegen, zij gezond en vitaal blijven. Bovendien zou het voorkomen dat ouderen in een sociaal isolement terechtkomen.

Beweging

“Sporten en bewegen is een soort van superlijm”, zegt Jan Markink, namens de VVD gedeputeerde bij de provincie Gelderland. “Sport bindt mensen, mensen sporten met elkaar, praten met elkaar over sport en kijken samen naar sport. Sport brengt mensen in beweging, brengt mensen samen en houdt de maatschappij vitaal en sociaal”.

Lees ook Speciale computerspellen voor dementiezorg

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels