nieuws

Maaltijden uit de printer? Lees de nieuwe Gastvrije Zorg

Geen categorie

De laatste editie van Gastvrije Zorg is verschenen. Van 2013 dan. Gelukkig gaan we volgend jaar enthousiast verder. Wat heeft nummer 12 allemaal te bieden?

Maaltijden uit de printer? Lees de nieuwe Gastvrije Zorg

Vanwege de naderende feestdagen heeft Thijs Geerdink, hoofd Centrale Keuken van het Antonius Ziekenhuis in Sneek, een passend recept voor ons: gevulde parelhoenfilet. Meer verklappen we niet.

We spraken een oude bekende van Gastvrije Zorg; Jelle Ferwerda, hoofd voeding en gastenservice bij de Sint Maartenskliniek in Nijmegen. Eerder dit jaar deelde Jelle al zijn favoriete zorgrecept met ons. We gingen terug omdat we erg benieuwd waren hoe hij het voor elkaar krijgt om met succes zo veel streekproducten op de kaart te zetten.

Daarnaast een bijzonder interview van Kjeld van Bommel, research scientist van TNO. Hij denkt dat de maaltijden in de toekomst uit de 3D-printer komen. “In plaats van generieke maaltijden, krijgen de keukens nu unieke maaltijden.” Lees ook ‘De boerenkool voor mevrouw Pietersen kan geprint worden!’

Het Carehome of the Future in België laat zien hoe een zorginstelling er over zo’n dertig jaar uit kan zien. Wij hebben de foto’s.

In de rubriek Als ik baas was dit keer Hetti Willemsen, eigenaar van Publicarea. Ze zou een baas zijn die op taalgebruik let, kunnen we al verklappen. Bekijk hier haar videoboodschap.

Dimence locatie Grasdorpstraat in Zwolle verklapt hoe ze dit jaar de Gastvrijheid Award in de categorie GGZ in de wacht sleepten, terwijl ze voor de eerste keer meededen.

Woonzorgcentrum de Annenborch laat zien hoe een restaurant van een zorginstelling winst kan maken.

En verder natuurlijk nieuws, nieuwe producten en de column van onze hoofdredacteur Jasker Kamp.

Alvast doorbladeren? Klik op de cover hieronder.

Veel leesplezier en een gastvrij 2014!

De volgende editie verschijnt 28 februari.

Gastvrije Zorg december 2013

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels