nieuws

Nederlandse ouderen het vaakst online

Geen categorie

Skypen met de kleinkinderen of een arts, online boodschappen doen of bankieren; Nederlandse ouderen zijn volop aan het internetten. Dat zegt het Centraal Bureau voor de Statistiek CBS). Het internetgebruik in de leeftijdsgroep 65 tot 75 jaar is vrijwel nergens in de Europese Unie zo hoog als in Nederland. In 2013 gaven 8 op de […]

Nederlandse ouderen het vaakst online

Skypen met de kleinkinderen of een arts, online boodschappen doen of bankieren; Nederlandse ouderen zijn volop aan het internetten. Dat zegt het Centraal Bureau voor de Statistiek CBS).

Het internetgebruik in de leeftijdsgroep 65 tot 75 jaar is vrijwel nergens in de Europese Unie zo hoog als in Nederland. In 2013 gaven 8 op de 10 65- tot 75-jarigen aan wel eens gebruik te hebben gemaakt van het internet, ruim twee keer zo veel als in 2005. Ruim de helft (55 procent) van de 65- tot 75-jarigen zit vrijwel dagelijks op het internet. Dat is bijna vier keer zoveel als in 2005, toen nog maar 15 procent dat deed.

Online

De Nederlandse ouderen maken steeds meer gebruik van de verschillende mogelijkheden online. Was het aandeel 65- tot 75-jarigen dat telefoneert via internet (bijvoorbeeld via Skype) in 2005 nog te verwaarlozen, in 2013 was dit 15 procent. Het aandeel dat online winkelt steeg in dezelfde periode van 7 naar 32 procent, en het aandeel dat bankiert via internet van 16 naar 57 procent. Bijna drie op de tien 65- tot 75-jarigen maakten in 2013 gebruik van sociale media.

Lees ook ‘Deli XL start online supermarkt voor de zorg’. 

Koppositie

Nederland neemt samen met Luxemburg, Zweden en Denemarken een koppositie in met het internetgebruik door ouderen. In andere West-Europese landen zoals Duitsland, België en Frankrijk, hebben veel minder ouderen ervaring met internet.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels