nieuws

‘Ook nieuwsgierig zijn naar het leven van de familie’

Geen categorie

Verpleeg- en verzorgingshuizen zouden ook nieuwsgierig moeten zijn naar het leven van familie en naasten. Dat zegt Hetti Willemse van adviesbureau Publicarea in een interview met Gastvrije Zorg. Hetti Willemse is dit jaar de laatste die in Gastvrije Zorg hardop nadenkt over hoe zij een zorginstelling zou runnen. Volgens Willemse hebben alle betrokken er profijt van […]

‘Ook nieuwsgierig zijn naar het leven van de familie’

Verpleeg- en verzorgingshuizen zouden ook nieuwsgierig moeten zijn naar het leven van familie en naasten. Dat zegt Hetti Willemse van adviesbureau Publicarea in een interview met Gastvrije Zorg.

Hetti Willemse is dit jaar de laatste die in Gastvrije Zorg hardop nadenkt over hoe zij een zorginstelling zou runnen. Volgens Willemse hebben alle betrokken er profijt van als zorgmanagers het initiatief nemen in de relatie met familie en naasten van bewoners.

Nieuwsgierig

Hoe zou Hetti Willemse familie en naasten betrekken bij het dagelijks leven in het verzorgingshuis? “Door ook nieuwsgierig te zijn naar hun ideeën en wat zij prettig vinden in de relatie met hun vader of moeder. Welke rol willen zij spelen?” Daarom is het goed om te weten welke hobby’s en talenten familieleden hebben, denkt Willemse. “Als je iedere week je vader of moeder bezoekt, weet je soms niet wat je met elkaar moet delen of wat je nog moet zeggen. Maar misschien bakt iemand graag appeltaarten. Nou, doe dat lekker bij ons, samen met je vader of moeder. Of ga samen in de tuin aan de slag. Ik zou het ook aantrekkelijk maken voor de kleinkinderen om te komen. Thuis komen de kinderen en kleinkinderen toch ook gewoon over de vloer? Laat dan merken dat het woonzorgcentrum gewoon een ander thuis is.”

Lees ook: ‘Let eens op het taalgebruik in de zorg’.

Frisse blik

Wat zou jij doen als je de baas was van een zorginstelling? Dat is de vraag waar de rubriek ‘Als ik baas was’ om draait. We stellen ’m aan mensen die indirect of helemaal niet met de zorg bezig zijn. Waarom? Voor de frisse blik. Ook in 2014 gaan we op zoek naar nieuwe inzichten om gastvrijheid in de zorg te helpen verbeteren.

Lees het hele interview met Hetti Willemse in de decembereditie van Gastvrije Zorg.

Gastvrije Zorg december 2013

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels