nieuws

Ouderen bewust met voeding en levensstijl bezig

Geen categorie

Senioren zijn bewust met hun gezondheid en levensstijl bezig. Dat blijkt uit onderzoek van ANBO, de belangenorganisatie voor senioren. Ruim 80 procent van de ondervraagden zegt op voeding te letten.

Ouderen bewust met voeding en levensstijl bezig

Een ruime meerderheid (62 procent) geeft aan bereid te zijn meer te sporten en gezonder te eten als dit betekent dat zij hierdoor langer thuis kunnen blijven wonen. Ruim 80 procent geeft aan niet te roken of te zijn gestopt met roken om gezond ouder te worden. Daarnaast zegt 71 procent voldoende te sporten of te bewegen en zegt 70 procent niet te veel alcohol te drinken.

Actie

“De onderzoekresultaten laten zien dat senioren bewust met hun gezondheid bezig zijn en daar ook naar willen handelen”, zegt ANBO-directeur Laine den Haan. “Nu is tijd voor verzekeraars en de overheid om in actie te komen. Zij moeten zorgen dat bewegen en gezond eten niet alleen gestimuleerd wordt, maar dat het ook gefaciliteerd wordt.”

Arts en onderzoeker Van Bodegom adviseert ouderen de oud-of-the-box methode: “Jezelf geen dingen verbieden maar zorgen voor een stimulerende (sociale) omgeving en een goede vaste routine. Dan kun je je ook uitspattingen veroorloven en blijft het leuk om gezond oud te worden.”

Voeding

Uit een ander onderzoek, eerder dit jaar uitgevoerd in opdracht van Unie KBO, bleek dat de helft van de Nederlandse senioren behoefte heeft aan extra informatie over voeding en ouder worden. Lees hier meer over dat onderzoek.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels