nieuws

Patiënten naar nieuw Amersfoorts ziekenhuis

Geen categorie

Voor de patiënten en medewerkers was het een intensieve dag, maar ook een bijzondere. De verhuizing van de patiënten naar het nieuwe Meander Medisch Centrum in Amersfoort is afgerond. De 141 opgenomen patiënten van de oude Amersfoortse locaties Lichtenberg en Elisabeth bevinden zich inmiddels allemaal in het nieuwe ziekenhuis aan de Maatweg 3 in Amersfoort. […]

Patiënten naar nieuw Amersfoorts ziekenhuis

Voor de patiënten en medewerkers was het een intensieve dag, maar ook een bijzondere. De verhuizing van de patiënten naar het nieuwe Meander Medisch Centrum in Amersfoort is afgerond.

De 141 opgenomen patiënten van de oude Amersfoortse locaties Lichtenberg en Elisabeth bevinden zich inmiddels allemaal in het nieuwe ziekenhuis aan de Maatweg 3 in Amersfoort. Het ziekenhuis meldt dat de operatie is geslaagd.

Operatie

De eerste patiënt vertrok maandagochtend om 5.00 uur, de laatste patiënt arriveerde om 16.00 uur in het nieuwe ziekenhuis. De couveusekindjes volgden als laatste. Ook Benthe van Zoeren, de laatste baby geboren op locatie Elisabeth, ligt warm en veilig in haar nieuwe kamer. Om 12:00 uur onderging de eerste patiënt een operatie in het nieuwe ziekenhuis.

Ambulances

Ieder ziekenhuis verhuist anders. Patiënten van Isala klinieken in Zwolle gingen per vrachtwagen naar het nieuwe onderkomen. In Amersfoort werden de patiënten onder politiebegeleiding per ambulance overgebracht naar de nieuwe locatie, een ritje van ongeveer een half uur. In het nieuwe Meander stonden medisch specialisten en verpleegkundigen klaar om de patiënten op te vangen en te begeleiden naar hun eenpersoonskamer. Alle patiënten kregen een welkomst-tasje met cadeautjes uit handen van de raad van bestuur.

De oude locaties sluiten hun deuren en worden op termijn gesloopt. De locatie van Meander Medisch Centrum in Baarn, de poliklinieken in Nijkerk en Barneveld en de prikpunten in de regio blijven open.

De foto’s

 

patiënten naar nieuwe meander
Ambulances rijden af en aan om patiënten geheel volgens planning te verhuizen naar het nieuwe ziekenhuis van Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Foto: Frank Noordanus.

 

patiënten naar nieuwe meander

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De eerste patiënt wordt binnengereden in het nieuwe Centrum voor Spoedzorg. Foto: Frank Noordanus.

Welkom eerste patient - kopie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voorzitter van de Medische Staf Bart van Bezooijen verwelkomt de eerste patiënt in het nieuwe ziekenhuis van Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Foto: Frank Noordanus.

 

patiënten naar nieuwe meander

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vooraanzicht van het nieuwe ziekenhuis van Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Foto: Dirk Verwoerd, architectuurfotograaf.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels