nieuws

Smart Homes Award voor bedside terminal

Geen categorie

CareScreen, een bedside terminal in de vorm van een tabletcomputer, heeft samen met adviesbureau DWA de Smart Homes Award gewonnen. Samen hebben ze een online platform geïmplementeerd in zorghotel De Wartburg in Utrecht. De ontwikkelaars ontvingen de prijs tijdens de beurs Domotica en Slim Wonen in Eindhoven.

Smart Homes Award voor bedside terminal

Het concept biedt een platform voor onder meer communicatie, informatie, entertainment, bedrijfsprocessen en voedingslogistiek. Uit alle aanmeldingen voor de Smart Homes Award werden uiteindelijk drie genomineerden geselecteerd, die allen een project presenteerden waarin domotica een centrale rol speelt. De jury gaf de eer aan CareScreen omdat deze oplossing toepasbaar is in ziekenhuizen en de thuiszorg, en dat op een zeer gepersonaliseerde manier.

Domotica

AxionContinu gaf adviesbureau DWA de opdracht om in hun zorghotel De Wartburg onder andere het CareScreen-platform te integreren. Patiënten van De Wartburg in Utrecht krijgen een tablet uitgereikt die hen onder andere in staat stelt te internetten, radio te luisteren, films en tv te kijken, een drankje of broodje te bestellen of te chatten of beeldbellen met een arts of de buitenwereld. Daarnaast kan de gebruiker met de domotica vanuit het bed de lampen en de gordijnen bedienen. Het ziekenhuis kan alle tablets online traceren en een patiënt individueel een bericht sturen.

Award

“Het is onze passie om cliënten uit hun sociale isolement te halen, een gevoel van veiligheid te geven, afleiding te bieden en te ondersteunen”, zegt Corné Eshuis, eigenaar van CareScreen. “Dat is uitstekend geslaagd in dit project. Ik ben bijzonder trots dat we na enkele jaren ontwikkeling aan ons platform, nu ook deze qward weten binnen te slepen.” Daniël de Witte, projectmanager bij DWA: “Onze opdrachtgever wil de cliënten zo veel mogelijk het gevoel geven thuis te zijn, zo creëren ze een 4-sterren hotel met AWBZ-middelen. Domotica is een middel om het doel van wellbeing te bereiken.”

Op de foto: het winnende team van CareScreen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels