nieuws

Succes met luxe koffie en Bossche bollen

Geen categorie

Lef tonen, risico’s nemen en het gezond verstand gebruiken. Dat zijn de ingrediënten voor succes in het restaurant van de nieuwe Annenborch in Rosmalen. Maar hoe kregen ze de echte Bossche bollen naar het woonzorgcentrum?

Succes met luxe koffie en Bossche bollen

Banketbakkerij Jan de Groot levert de enige echte Bossche bollen normaal alleen aan klanten in ‘s-Hertogenbosch, zegt Loes van de Nobelen, manager zorg en facilitaire diensten bij de Annenborch. “Maar ja, wat zou het mooi zijn als een zorginstelling in Rosmalen ze ook heeft. Dus we hebben onze stoute schoenen aangetrokken en contact gezocht. Ze vonden het een ontzettend leuk idee. En mensen uit Den Bosch zien het: ‘Hé, een echte van De Groot’. Dat trekt volk.”

Een Bossche bol, lekker bij de koffie. Luxe koffie welteverstaan. In het nieuwe onderkomen van de Annenborch moest daar wel een geavanceerd apparaat voor aangeschaft worden. “Twee keer duurder dan begroot. Maar we wilden iets moois, een fatsoenlijke kop koffie op een plateautje met een likeurtje met slagroom. Voor €1,95. Nou, dat heeft voor heel wat commotie gezorgd. ‘Dat kun je toch niet vragen van die oude mensen?’ Maar we hebben doorgezet, en de investering is al lang en breed terugverdiend. Een normale koffie is voor bewoners trouwens nog steeds gratis.”

de Annenborch

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer weten over het succes van de Annenborch? Lees de nieuwe editie van Gastvrije Zorg, die 13 december verschijnt.

Bekijk ook de videoboodschap van Loes van de Nobelen over gastvrijheid

Nog niet bekend met Gastvrije Zorg? Hier vind je de meest recente uitgaves.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels