nieuws

‘Vier je successen’

Geen categorie

Het is belangrijk dat medewerkers van zorginstellingen hun successen kunnen vieren. Dat zegt Piety Nijhoff, teamleider zorg bij verpleeghuis Judith Leysterhof, in de decembereditie van Gastvrije Zorg.

‘Vier je successen’

Piety Nijhoff is aan de beurt om haar gouden gastvrijheidsregels uit de doeken te doen. Eén van haar gouden regels: zorg voor positieve aandacht voor elkaar en vier je successen. “Medewerkers moeten ook zelf ervaren dat hun inzet en aandacht ertoe doet. De onderlinge band is belangrijk. Daarom organiseren we regelmatig bijeenkomsten en vieren we onze successen.”

Ook vindt Nijhoff dat zorgmedewerkers hun talenten in moeten zetten om het leven van bewoners ‘mooi te maken’. “Af en toe buiten de lijntjes kleuren mag. Door eigen talenten te gebruiken en af en toe verantwoord de regels te negeren, kun je met plezier het leven van de bewoners bijzonder maken.”

Het zou niet verkeerd zijn om de gastvrijheidsregels van Piety Nijhoff eens goed door te nemen. Ze stond immers afgelopen juni op het podium tijdens het Nationaal Congres Gastvrijheidszorg 2013 om namens verpleeghuis Judith Leysterhof (in Hardinxveld-Giessendam) de award in ontvangst te nemen in de categorie Kleinschalig Wonen.

Lees alle gastvrijheidsregels van Piety Nijhoff in de laatste Gastvrije Zorg van 2013, die op 13 december verschijnt. Bekijk hier onze vorige uitgaves.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels