nieuws

Wat krijg je als je twintig Michelinsterren in één keuken propt?

Geen categorie

Gastvrijheid in de zorg gaat niet alleen over bewoners, patiënten of familie. Ook zorgmedewerkers verdienen aandacht. Op de website van De Telegraaf is een mooi verslag te lezen van een verwenlunch voor thuiszorgers, samengesteld door een team van sterrenchefs. Annelies van Heijst, hoogleraar Zorg, Cultuur en Caritas, had het in de novembereditie van Gastvrije Zorg […]

Wat krijg je als je twintig Michelinsterren in één keuken propt?

Gastvrijheid in de zorg gaat niet alleen over bewoners, patiënten of familie. Ook zorgmedewerkers verdienen aandacht. Op de website van De Telegraaf is een mooi verslag te lezen van een verwenlunch voor thuiszorgers, samengesteld door een team van sterrenchefs.

Annelies van Heijst, hoogleraar Zorg, Cultuur en Caritas, had het in de novembereditie van Gastvrije Zorg ook over de aandacht en waardering die zorgverleners verdienen. “De zorgmedewerker is ook een kwetsbaar en kostbaar mens.” Dat moeten ze bij zorgorganisatie Amstelring ook hebben gedacht. Ze organiseerden namelijk een speciale dag in woonzorgcentrum Bornholm in Hoofddorp, waar honderd verpleegkundigen, verzorgers en huishoudelijke hulpen een lunch kregen voorgeschoteld. En niet een alledaagse lunch, maar een ‘vorstelijke verwenlunch’, bereid door de sterrenchefs van de Alliance Gastronomique.

Als je in totaal twintig Michelinsterren in één keuken propt, wat komt er dan uit? Om te beginnen een amuse van gamba met mierikswortel en komkommer. En verder? Lees het verslag maar op de website van De Telegraaf, waar ook een leuk filmpje over deze verwenmiddag is te zien.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels