nieuws

Wat zou jij doen als je de baas was van een zorginstelling?

Geen categorie

In de rubriek ‘Als ik baas was’ stellen we allerlei mensen, die indirect of helemaal niet met de zorg bezig zijn, de vraag: wat zou jij doen als baas van een zorginstelling? Ook in 2014 blijven we deze mensen opzoeken, voor de frisse blik. Een klein overzicht van de meest recente edities.  Frank Rekers, eigenaar 4Human Groep […]

Wat zou jij doen als je de baas was van een zorginstelling?

In de rubriek ‘Als ik baas was’ stellen we allerlei mensen, die indirect of helemaal niet met de zorg bezig zijn, de vraag: wat zou jij doen als baas van een zorginstelling? Ook in 2014 blijven we deze mensen opzoeken, voor de frisse blik. Een klein overzicht van de meest recente edities. 

baas Frank Rekers
Frank Rekers, eigenaar 4Human Groep
“Oudere mensen hebben tijd en houden van kinderen, terwijl hardwerkende ouders een probleem hebben om hun kinderen ergens onder te brengen. Ik denk dat daar een match mogelijk is. Dat is denken in mogelijkheden in plaats van beperkingen.”

 

baas Eric Toren

Eric Toren, eigenaar van hotel The Toren in Amsterdam
“De laatste tijd is het eten in ziekenhuis wel vooruitgegaan, maar voor de prijs die ze rekenen, mag je wel wat meer verwachten. Ik zou het kleiner opzetten, met een simpele menukaart. Kijk naar HEMA, dat is drie keer beter en goedkoper dan in de meeste ziekenhuizen.”

 

baas Therese Boer

Thérèse Boer, mede-eigenaar van onder meer restaurant De Librije in Zwolle
“Voor mij moet een verzorgingshuis een hotel zijn; van a tot z verzorgd, een plek waar mensen zich thuis voelen. Die mensen zitten in hun laatste levensfase en hebben het meer dan verdiend. Ik zie het als een grote club van vrienden en vriendinnen die nog één keer bij elkaar komt om een feestelijke periode in te gaan.”

 

baas Hetti Willemse

Hetti Willemse, eigenaar van adviesbureau Publicarea
“Let eens op het taalgebruik. Moet je over kamers praten? Studenten wonen op kamers, ouderen niet. Appartement zou beter zijn, ook al is het maar één ruimte. Of neem het woord activiteit. Thuis doe je toch ook geen activiteit? Je hebt een hobby, of je gaat iets leuks doen. Dat klinkt toch heel anders.”

Lees ook uitspraken van de ander bazen van 2013.

Bekijk hier alle edities van Gastvrije Zorg van het afgelopen jaar.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels