nieuws

Eerste Gouden Smileys aan ziekenhuizen uitgereikt

Geen categorie

Vijf ziekenhuizen hebben een Gouden Smiley uitgereikt gekregen van Stichting Kind en Ziekenhuis. Ziekenhuizen kunnen een Gouden Smiley verdienen als ze voldoen aan de criteria voor kindgerichte zorg.

Eerste Gouden Smileys aan ziekenhuizen uitgereikt
TweeSteden ziekenhuis 2013

Na een pilot met negen Nederlandse ziekenhuizen heeft Stichting Kind en Ziekenhuis de Gouden Smileys uitgereikt aan het Emma Kinderziekenhuis (Amsterdam), het Jeroen Bosch Ziekenhuis (Den Bosch), het Scheper Ziekenhuis (Emmen) het TweeSteden Ziekenhuis (Tilburg) en het Wilhelmina Kinderziekenhuis (Utrecht).

Met het omvormen van de ruim tien jaar oude gewone Smileys naar bronzen, zilveren en gouden varianten wil Stichting Kind en Ziekenhuis de ziekenhuizen stimuleren om naar het volgende niveau te gaan. De eisen uit de bestaande Smiley zijn voor de stichting nu de norm, dus een Bronzen Smiley waard. Daarvoor moeten ouders bijvoorbeeld de hele dag bij hun kind kunnen zijn.

Bij de Zilveren en Gouden Smiley wordt de stem van kinderen en ouders zwaar meegewogen via de speciaal ontwikkelde ChildPatientSenseMonitor. Om een Zilveren of Gouden Smiley te halen, moeten ziekenhuizen voortaan niet meer alleen aan bepaalde eisen voldoen, maar ook een visitatieteam ontvangen en de 32 criteria bespreken waarop wordt getoetst.

Foto: Hester Rippen (directeur Stichting Kind en Ziekenhuis, uiterst links) en Mieke Schuurman (voorzitter, tweede van rechts) reiken de eerste Gouden Smileys uit.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels