nieuws

Filmserie prikkelt dementerenden en verstandelijk gehandicapten

Geen categorie

Movedmedia heeft samen met de organisatie World Wide Snoezelen een serie films gemaakt speciaal voor mensen met dementie of een verstandelijke beperking.

Filmserie prikkelt dementerenden en verstandelijk gehandicapten

De films ondersteunen belevingsgerichte therapieën in de verpleging en verzorging, zoals snoezelen, reminiscentie en activiteitenbegeleiding. Het totaal van 72 films, elk van ongeveer 10 minuten, behandelt afwisselende thema’s voor verschillende doelgroepen. De serie bestaat uit 24 dvd’s met elk een eigen thema zoals hobby’s, het lichaam of seizoenen. In het thema herfst is bijvoorbeeld veel aandacht besteed aan de kleur en het geluid van knisperende bladeren. De beelden prikkelen de fantasie en nodigen vooral uit tot doen.

“Wij maken al meer dan 10 jaar films en tv producties over allerlei zorg- en maatschappij-onderwerpen en daar ontdekten we de behoefte aan speciale films voor deze doelgroep”, vertelt Peter van den Dungen, initiatiefnemer en regisseur van DoeTV. ”De zorgprofessional kan de films naar eigen inzicht gebruiken als ondersteuning bij snoezelen en bij belevingsgerichte zorg. Voor een praktisch gebruik is er bij elke dvd een heldere gebruikswijzer toegevoegd met tips over hoe de films kunnen worden ingezet.”

De gehele serie is alleen te bestellen door middel van een jaarabonnement. Elke maand worden dan twee dvd’s toegestuurd.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels