nieuws

Hartpatiënten AMC kunnen thuis revalideren

Geen categorie

Ruim negentig hartpatiënten van het AMC in Amsterdam gaan thuis revalideren met behulp van internet en telefonische coaching. Het gaat om een onderzoeksproject van FIT@Home, uitgevoerd door de afdeling Klinische Informatiekunde van het AMC en de afdeling Cardiologie van Máxima Medisch Centrum in Velthoven.

Hartpatiënten AMC kunnen thuis revalideren

De verwachting is dat patiënten thuis actiever blijven en dus beter revalideren dan in het ziekenhuis. Fysieke training is een belangrijk onderdeel, die normaal bestaat uit tussen de 12 en 24 groepssessies op de polikliniek. Veel patiënten nemen echter niet deel aan de trainingen of stoppen ermee, omdat ze niet in een groep willen trainen, hun werk willen hervatten of de reis naar het ziekenhuis te lang vinden. Het gevaar is dat mensen in een inactieve levensstijl vervallen, met als gevolg een risico op nieuwe hartproblemen.

Patiënten in het FIT@Home-project volgen een individueel trainingsprogramma met gedetailleerde uitleg over de mogelijkheden om thuis te trainen. Via de telefoon worden ze 12 weken lang begeleid door een fysiotherapeut die via het internet kan kijken naar de gegevens van de hartslagmeter die patiënten mee naar huis hebben genomen. Het onderzoek moet uitwijzen of patiënten die thuis revalideren na een jaar nog steeds actiever zijn dan patiënten die trainen op de polikliniek.

Bron: AMC

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels