nieuws

RIVM: minder zout en verzadigd vet in eten

Geen categorie

In brood en groenteconserven zat in 2012 minder zout dan het jaar ervoor, maar nog steeds te veel. Dat blijkt uit onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in samenwerking met het Voedingscentrum en de NVWA.

RIVM: minder zout en verzadigd vet in eten

Ook is het gehalte verzadigd vet in onder meer producten van de aardappelverwerkende industrie en vloeibare bak- en braadproducten verbeterd. Te veel zout en verzadigd vet is slecht voor de gezondheid. Het ministerie van Volksgezondheid heeft de voedingsindustrie opgeroepen daar meer rekening mee te houden, het RIVM onderzoekt of dat ook daadwerkelijk gebeurt. “Het gehalte is vorig jaar afgenomen, maar we zitten nog niet op het niveau waar we moeten zijn”, aldus een woordvoerder van het RIVM.

Het ministerie van VWS zegt dat op basis van de plannen van de levensmiddelenindustrie een reductie van ongeveer 9 procent in 2015 mogelijk zou moeten zijn. “Het onderwerp staat ondertussen stevig op de agenda. Ik zie een toegenomen inzet van bedrijven om op basis van zelfregulering producten te verbeteren”, zegt minister Schippers. “Op die weg gaan we verder met als volgende stap: van goede voorbeelden naar verbetering in het hele aanbod.”

Bron: ANP en VWS

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels