nieuws

Draaiboek verwendag online

Geen categorie

Het Van Praag Instituut heeft een compleet draaiboek online gezet voor verwendagen in de zorg. Het draaiboek is gratis te downloaden en is bedoeld voor zorginstellingen en vrijwilligersorganisaties.

Draaiboek verwendag online

Het draaiboek geeft tips voor het vinden van mensen en middelen en biedt adviezen om de verwendag tot een succes te maken. Het boek is tot stand gekomen met steun van Fonds Sluyterman van Loo en Stichting RCOAK, twee fondsen die zich inzetten voor ouderen.

De ontwikkelaar van het draaiboek, het Van Praag Instituut, beschikt over veel deskundigheid over complementaire zorg. Directeur Martine Busch: “Het zijn allemaal manieren om mensen te laten ontspannen. Het is toch heerlijk om je even over te geven aan vaardige en zachte handen of aan iets anders wat je zintuigen aangenaam prikkelt? We hebben het niet voor niets ‘Gouden uurtjes‘ genoemd.” Het Van Praag Instituut organiseerde al langer verwendagen met complementaire zorg en stelt die kennis nu voor iedereen beschikbaar. “Onze ervaring hebben we vertaald in concrete checklists. Je kunt er zo mee aan de slag”, aldus Busch

Kijk hier voor het draaiboek Gouden Uurtjes.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels