nieuws

‘Entertainment geeft ziekenhuis enorm onderscheidend vermogen’

Geen categorie

Apparatuur voor patiënt-entertainment kan een ziekenhuis op het vlak van zichtbaarheid en gastvrijheid een enorm onderscheidend vermogen geven. Dat zegt Daan van Kootwijk, directeur van Patientline, in de nieuwe editie van Gastvrije Zorg.

‘Entertainment geeft ziekenhuis enorm onderscheidend vermogen’

Patientline voorziet ziekenhuizen en andere zorginstellingen van oplossingen en apparatuur op het gebied van entertainment en informatievoorziening gericht op patiënten, bewoners en bezoekers. Directeur Daan van Kootwijk meent dat het voor de waardering van de zorg goed is dat zorginstellingen actief nadenken over entertainment, omdat het een niet te onderschatten rol speelt in de patiënttevredenheid. “Er is de laatste tijd veel discussie over de kosten van de zorg, over het consolideren van expertise en kwaliteit. Maar voor de patiënt is dat niet zichtbaar en tastbaar aanwezig. De investering in apparatuur naast het bed valt in het niet bij de aanschaf van bijvoorbeeld een nieuwe MRI-scan. Terwijl het een ziekenhuis op het vlak van zichtbaarheid en gastvrijheid een enorm onderscheidend vermogen kan geven.”

Lees meer over de rol van entertainment in de zorg in de nieuwe editie van Gastvrije Zorg, die 29 maart verschijnt.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels