nieuws

Gastvrijheid vooral om cliënten aan te trekken

Geen categorie

De belangrijkste redenen voor zorginstellingen en ziekenhuizen om te investeren in gastvrije zorg, is het aantrekken van cliënten/patiënten en het streven om zich daadwerkelijk te onderscheiden van andere organisaties. Dat blijkt uit de meest recente Gastvrijheidsmonitor, een onderzoek van Vakmedianet, uitgever van onder meer Gastvrije Zorg.

Gastvrijheid vooral om cliënten aan te trekken

De Gastvrijheidsmonitor is een bron van informatie over hoe zorginstellingen en ziekenhuizen met gastvrijheid omgaan. Elke maand distilleren we daaruit interessante feiten. Voor het onderzoek van februari 2013 gaven 126 facilitair managers hun mening wat gastvrijheid betekent in hun organisatie. Meer dan de helft van de respondenten ziet gastvrije zorg als een landelijke trend in zorgverlening. Het is echter geen vanzelfsprekende zaak en staat pas een aantal jaar op de agenda van raden van bestuur.

Lees meer over de Gastvrijheidsmonitor in de nieuwe editie van Gastvrije Zorg, die vandaag verschijnt.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels