nieuws

Graag naar het café met lichamelijk gehandicapten

Geen categorie

Ruim één op de drie Amsterdammers is bereid zich vrijwillig in te zetten voor mensen met een fysieke beperking. Het liefst gaan ze samen met iemand naar een café, hotel of restaurant. Dat blijkt uit onderzoek van Nationale Vereniging de Zonnebloem en Koninklijke Horeca Nederland (KNH).

Graag naar het café met lichamelijk gehandicapten

Voor het onderzoek zijn 1100 Amsterdammers ondervraagd naar hun bereidheid om vrijwilligerswerk te doen ten behoeve van mensen met een fysieke beperking. Een op de drie was hiertoe bereid en twee derde hiervan vindt een bezoek aan een horecagelegenheid het meest geschikt hiervoor. Koninklijke Horeca Amsterdam en de Zonnebloem willen met dit onderzoek aandacht vestigen op het belang van een zorgeloze dag uit voor iedereen en duidelijk maken dat met horecagelegenheden als decor en goede (vrijwillige) begeleiding mensen met een fysieke beperking kunnen genieten van een dag of middagje uit.

De resultaten van het onderzoek worden gepresenteerd tijdens Grenzeloos Gastvrij: een paaslunch in de RAI voor mensen met een fysieke beperking, georganiseerd door leden van Koninklijke Horeca Nederland afdeling Amsterdam op 28 maart. De lunch vormt tevens de aftrap van een gezamenlijke inspanning van de Zonnebloem en KHN om zoveel mogelijk ontmoetingen te creëren tussen toekomstige Amsterdamse vrijwilligers en mensen met een fysieke beperking.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels