nieuws

Ikazia wint het beste Menu van de Zorg 2013

Geen categorie

De koks van het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam hebben tijdens de vakbeurs Zorgtotaal het beste Menu van de Zorg 2013 gewonnen. Het team mocht naast de titel vijfduizend euro in ontvangst nemen.

Ikazia wint het beste Menu van de Zorg 2013

De teams moesten een creatief en origineel driegangenmenu bereiden voor een onafhankelijke jury, die onder ander beoordeelde op smaak, presentatie en samenwerking van het team. Het team met Eric-Jan Wissink (hoofd keuken), Michael van ’t Hoff (kok) en Remco van Witzenburg (kok) van het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam – die voor het eerst deelnam aan de wedstrijd – werd in de finale tot winnaar bekroond. Hun menu bestond uit pastinaak-currysoep met kabeljauw en gamba’s als voorgerecht, Marokkaanse Kip Tajine als hoofdgerecht en als dessert room met dragon, framboos en chocolade.

Dieetkok Stef Oost en kok Yvonne Keyner van het Scheper Ziekenhuis in Emmen maakten volgens de jury het beste dessert: kaneelkwark met gekarameliseerde appel, abrikozenpuree en bitterkoekjes. Daarmee wonnen ze net als vorig jaar de Campina Gouden Dessertlepel en duizend euro.

Voedingsmiddelenleverancier Distrivers organiseerde dit jaar voor de vierde maal het beste Menu van de Zorg, gepresenteerd tot Pierre Wind. Elke zorginstelling in Nederland kan meedoen met de wedstrijd en het maakt niet uit of er convenience of vers wordt gekookt, als het menu maar lekker, gezond en verantwoord is binnen het budget van 4 euro.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels