nieuws

Nierstichting introduceert Zoutboek voor diëtisten

Geen categorie

De Nierstichting heeft het eerste Zoutboek overhandigt aan Trijntje Kok, diëtist in het UMC Groningen. De overhandiging markeerde tevens de aftrap voor de campagne Grip op Zout, waarmee de Nierstichting het zoutgebruik bij nierpatiënten en mensen met een verhoogd risico op nierschade wil terugdringen.

Nierstichting introduceert Zoutboek voor diëtisten

Het Zoutboek laat zien hoeveel zout een bepaald voedingsproduct bevat en moet diëtisten helpen patiënten inzicht te geven in hun zoutgebruik. Met ondersteunende middelen zoals een Kruidenwijzer, Zoutwijzer, Zoutstickers, Zouthanger en een Grip-op-Zout folder kunnen nierpatiënten ook thuis hun zoutgebruik in de gaten houden en verminderen. Het Zoutboek is gebaseerd op een idee van Trijntje Kok, diëtist nierziekten in het UMC Groningen, en kwam tot stand met de inbreng van diëtisten, wetenschappers en patiënten.

Voor diëtisten werkzaam in de nefrologie en cardiologie is het Zoutboek gratis. Professionals buiten deze beroepscategorieën betalen 75 euro voor het boek met een pakket aan ondersteunende middelen. Kijk hier voor meer informatie.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels