nieuws

Wat mag niet gemist worden op Zorgtotaal?

Geen categorie

Morgen begint de vakbeurs Zorgtotaal. Wat mag niet gemist worden op de beurs? Beursmanager Evert Jan Bos geeft een aantal tips, speciaal voor degenen die zich bezighouden met gastvrijheid.

Wat mag niet gemist worden op Zorgtotaal?

Eén van de beursthema’s dit jaar tijdens Zorgtotaal is gastvrijheid. Beursmanager Evert Jan Bos: “Uit onderzoek onder zorgprofessionals blijkt dat gastvrijheid een onderwerp is dat nu erg speelt. Door gastvrijheid onderscheiden ziekenhuizen en zorginstellingen zich van elkaar. Op het gebied van hospitality kan vaak nog een slag worden gemaakt: zowel bij eten en drinken als bij servicegerichtheid en gebouwinrichting.” Alle exposanten op het gebied van voeding zijn te vinden in hal 9 van de beurs. Verder vinden een aantal activiteiten en lezingen over voeding en gastvrijheid plaats. Een overzicht:

Het Beste Menu van de Zorg
Wat: “Tijdens deze kookwedstrijd van Distrivers worden instellingskoks uitgedaagd om een gezond, creatief en smakelijk menu samen te stellen met een budget van vier euro. Onder leiding van tv-kok Pierre Wind maken de zorgkoks de maaltijden live klaar. Elk team kookt tijdens de wedstrijd voor tien personen. Twee menu’s gaan naar de jury en de overige acht menu’s worden uitgeserveerd aan het publiek.”
Waar: Hal 9
Wanneer: De voorrondes vinden plaats op 13 en 14 maart. De finale wordt op 15 maart gehouden.
Meer informatie: www.hetbestemenuvandezorg.nl

Innovatieroute
Wat: “Op de beurs vindt twee keer per dag een innovatieroute plaats. Met een groep van twintig mensen trekken we dan langs de stands van de deelnemers aan de Innovatie Award Zorgtotaal. Daar lichten exposanten hun product kort toe. Op die manier wordt je efficiënt en snel bijgepraat.”
Wanneer: iedere beursdag om 11.30 uur en 13.30 uur

Minicongres Personality – interieurs met zorg
Gaat over: de invloed van zorginterieurs op het welzijn van de bewoners
Sprekers: Fiona de Vos van StudioDVO en Francesco Messori van D/Dock
Waar: Croese Zaal
Wanneer: vrijdag 15 maart van 13.00 – 15.30 uur
Omschrijving: “Zorginterieurs hebben grote invloed op de wijze waarop bewoners de zorg ervaren. Door een interieur volgens bepaalde voorwaarden in te richten, verminder je stress en angst. De juiste inrichting kan zelfs een positieve bijdrage leveren aan het gezondheidsherstel. Op dit symposium werpen ontwerpers een kritische blik op de zorgomgeving van nu en worden nieuwe inzichten besproken.”

Seminar How to feed the planet in 2025
Gaat over: specifieke oplossingen die de zorg kan bieden op het gebied van de problematiek van voeding voor het komende decennium
Spreker: Lars Charas, projectmanager duurzaamheid en voedselzekerheid bij World Chefs
Waar: Croese Zaal
Wanneer: donderdag 14 maart van 13.45 – 14.45 uur
Omschrijving: “Het seminar gaat over alle uitdagingen waar de culinaire wereld voor staat. Welke oplossingen heeft de sector te bieden? En komt de zorg met haar eigen specifieke oplossingen? De thematiek wordt in internationaal verband belicht.”

Klik hier voor gratis toegang.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels